Stołówka szkolna Szkoły Podstawowej nr 11 w Będzinie poleca
dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) dla klas I-VIII
oraz całodniowe wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek dla oddziału przedszkolnego.
Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez pracowników kuchni, wedle norm żywienia
oraz wartości kalorycznej dobranej ściśle do wieku dzieci.
JADŁOSPIS | 18.03.2024 – | 22.03.2024 |
Poniedziałek 18.03śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Kapuśniak z ziemniakami na | Wafle ryżowe z dżemem |
ser żółty, sałata, ogórek | wędzonce z zieleniną, pierogi z serem | mandarynka |
zielony, kawa z mlekiem | i cynamonem, kompot z owoców | |
mandarynka, herbata | mieszanych | |
z cytryną | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 1 |
Wtorek 19.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Cebulowa na maśle z grzankami | Serek Danio |
wędlina, sałata, pomidor | zabielana śmietaną z zieleniną | 1/2 jabłka |
kakao, 1/2 jabłka | strogonow wieprzowy z pieczarkami | |
herbata owocowa | i papryką, ryż paraboliczny, | |
herbata z cytryną | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 7 |
Środa 20.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Pomidorowa na kurczaku z | Ciasteczka owsiane |
pasta jajeczna ze szczypiorkiem | makaronem zabielona śmietaną | melon |
mix sałat, rzodkiewka | eskalopki z kurczaka, ziemniaki z | |
płatki kukurydziane miodowe z | koperkiem, marchewka mini na | |
mlekiem, melon | maśle, woda z sokiem | |
herbata z cytryną | ||
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny 1,8 |
Czwartek 21.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Jarzynowa z jaglanką na kurczaku | Pancakes (wyrób własny) |
paprykarz szczeciński, | zabielana śmietaną z zieleniną | 1/2 banana |
ogórek kiszony, 1/2 banana | makaron rurki ze szpinakiem i | |
ryż na mleku, herbata | żółtym serem, kompot z owoców | |
owocowa | mieszanych | |
Alergeny 1,4,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 1,7 |
Piątek 22.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Chałka z masłem, powidła | Krupnik z ryżu na kurczaku z | Mus truskawkowy |
śliwkowe, miód, kiwi | zieleniną, kotlet rybny, ziemniaki | (wyrób własny) |
płatki owsiane na mleku | z koperkiem , buraki z cebulką | biszkopty |
herbata z cytryną | herbata owocowa | |
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,3,4,9 | Alergeny 1 |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: | ||
1. Zboża zawierające gluten. | ||
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | ||
3. Jaja i produkty pochodne. | ||
4. Ryby i produkty pochodne. | ||
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | ||
6. Soja i pochodne. | ||
7. Mleko i produkty pochodne. | ||
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | ||
9. Seler i produkty pochodne. | ||
10. Sezam i produkty pochodne. | ||
11. Dwutlenek siarki. | ||
12. Łubin i pochodne. |
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
SZKOŁA
W roku szkolnym 2023/2024 cena obiadu wynosi 5,50 zł.
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni roboczych w miesiącu x 5,50 zł = kwota do zapłaty zł
np. za 20 dni x 5,50 zł = 110,00 zł
Posiłki dla dzieci uczęszczających do szkoły w roku szkolny 2023/2024
będą wydawane od 6 września 2023 r.
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
W roku szkolnym 2023/2024 cena poszczególnych posiłków wynosi:
- śniadanie – 3,00 zł,
- obiad – 5,50 zł,
- podwieczorek – 2,50 zł
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni żywieniowych x koszt posiłków
Posiłki dla dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego w roku szkolny 2023/2024
będą wydawane od 1 września 2023 r.
WPŁATY ZA ŻYWIENIE DZIECKA
Wpłaty za żywienie dziecka należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca (bezwzględnie należy przestrzegać tego terminu), wyłącznie na konto szkoły:
ING Bank Śląski 46 1050 1227 1000 0023 0093 3534
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH | |
1. Zboża zawierające gluten. | |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | |
3. Jaja i produkty pochodne. | |
4. Ryby i produkty pochodne. | |
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | |
6. Soja i pochodne. | |
7. Mleko i produkty pochodne. | |
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | |
9. Seler i produkty pochodne. | |
10. Sezam i produkty pochodne. | |
11. Dwutlenek siarki. | |
12. Łubin i pochodne. |
Godziny wydawania posiłków
Posiłki wydawane są w godz. 11:30 – 12:55