Stołówka szkolna Szkoły Podstawowej nr 11 w Będzinie poleca
dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) dla klas I-VIII
oraz całodniowe wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek dla oddziału przedszkolnego.
Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez pracowników kuchni, wedle norm żywienia
oraz wartości kalorycznej dobranej ściśle do wieku dzieci.
JADŁOSPIS | 30.01.2023 – | 3.02.2023 |
Poniedziałek 30.01 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Barszcz ukraiński na kurczaku | Kisiel truskawkowy |
Dżem, miód, zacierka na | zabielana śmietaną z zieleniną, | |
mleku, mandarynka, | makaron pełnoziarnisty z serem | |
herbata z cytryną | białym, cynamonem i cukrem | |
kompot z owoców mieszanych | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,7 | Alergeny |
Wtorek 31.01 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Szczawiowa z ryżem na kurczaku | soczek owocowy |
ser żółty, sałata, pomidor, | zabielana śmietaną z zieleniną | jabłko |
½ jabłka, kakao | kluski kartacze z mięsem, omastą z | |
herbata owocowa | cebulki, marchewka z jabłkiem | |
herbata z cytryną | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny |
Środa 01.02 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Krem z pieczarek z makaronem | ciastko z jabłkiem |
Szynka konserwowa, | zabielana śmietaną z zieleniną, | (wyrób własny) |
rzodkiewka, jaglanka na mleku | kotlet mielony wieprzowy , ziemniaki, | |
herbata z cytryną | sałata lodowa z jogurtem naturalnym | |
woda z cytryną i miętą | ||
Alergeny 1,7, | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny 1,3 |
Czwartek 02.02 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Cebulowa z grzankami zabielana | Jogurt truskawkowy |
pasta z tuńczyka ze | śmietaną z zieleniną, kurczak Gyros z | (wyrób własny) |
Szczypiorkiem, ½ gruszki | papryką, kukurydzą i ryżem | chrupki kukurydziane |
kawa z mlekiem | kompot z owoców mieszanych | |
herbata owocowa | ||
Alergeny 1,3,4,7, | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 1,7 |
Piątek 03.02 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Grysikowa na kurczaku z zieleniną | mleczko waniliowe |
twarożek na słono | filet z miruny smażony, ziemniaki z | |
½ banana, herbata z cytryną | koperkiem, surówka z kapusty | |
kiszonej, | ||
herbata z cytryną | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,3,4,9 | Alergeny 7 |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: | ||
1. Zboża zawierające gluten. | ||
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | ||
3. Jaja i produkty pochodne. | ||
4. Ryby i produkty pochodne. | ||
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | ||
6. Soja i pochodne. | ||
7. Mleko i produkty pochodne. | ||
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | ||
9. Seler i produkty pochodne. | ||
10. Sezam i produkty pochodne. | ||
11. Dwutlenek siarki. | ||
12. Łubin i pochodne. |
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
SZKOŁA
W roku szkolnym 2022/2023 cena obiadu wynosi 5,00 zł.
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni roboczych w miesiącu x 5,00 zł = kwota do zapłaty zł
np. za 20 dni x 5,00 zł= 100,00 zł
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
W roku szkolnym 2022/2023 cena poszczególnych posiłków wynosi:
- śniadanie – 2,00 zł,
- obiad – 5,00 zł,
- podwieczorek – 2,00 zł
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni żywieniowych x koszt posiłków
WPŁATY ZA ŻYWIENIE DZIECKA
Wpłaty za żywienie dziecka należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca (bezwzględnie należy przestrzegać tego terminu), wyłącznie na konto szkoły:
ING Bank Śląski 46 1050 1227 1000 0023 0093 3534
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH | |
1. Zboża zawierające gluten. | |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | |
3. Jaja i produkty pochodne. | |
4. Ryby i produkty pochodne. | |
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | |
6. Soja i pochodne. | |
7. Mleko i produkty pochodne. | |
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | |
9. Seler i produkty pochodne. | |
10. Sezam i produkty pochodne. | |
11. Dwutlenek siarki. | |
12. Łubin i pochodne. |
Godziny wydawania posiłków
Posiłki wydawane są w godz. 11:30 – 12:55