Stołówka szkolna Szkoły Podstawowej nr 11 w Będzinie poleca
dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) dla klas I-VIII
oraz całodniowe wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek dla oddziału przedszkolnego.
Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez pracowników kuchni, wedle norm żywienia
oraz wartości kalorycznej dobranej ściśle do wieku dzieci.
JADŁOSPIS | 17.06.2024 | 21.06.2024 |
Poniedziałek 17.06 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Szczawiowa z ryżem na kurczaku | Budyń czekoladowy |
pasztet drobiowy, ogóek | zabielana śmietaną z zieleniną | truskawki |
zielony, kawa z mlekiem | makaron świderki z sosem | |
truskawki, herbata z cytryną | truskawkowo-jogurtowym, | |
kompot z owoców mieszanych | ||
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 7 |
Wtorek 18.06 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Kalafiorowa z ziemniakami na | Bułeczki maślane |
wędlina, sałata, pomidor | kurczaku zabielana śmietaną z | 1/2 jabłka |
kakao, 1/2 jabłka | zieleniną, bigos z kapusty kiszonej z | |
herbata owocowa | wędzonką, chleb, herbata z | |
cytryną | ||
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 1,3,7 |
Środa 19.06 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Krem z brokuła na kurczaku zabielany | Mus owocowy |
jajko na twardo, szczypiorek | śmietaną z zieleniną, makaron | morela |
sałata, kawa z mlekiem | spagetti z sosem mięsno pomidorowym | |
morela, herbata z cytryną | z warzywami, herbata owocowa | |
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny |
Czwartek 20.06 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Wiejska z ziemniakami na wędzonce | Serek Fantazja |
pasta z makreli ze szczypiorkiem | z zieleniną, ryż paraboliczny z | mandarynka |
płatki kukurydziane czekoladowe | prażonymi jabłkami, cynamonem i | |
z mlekiem, mandarynka | bitą śmietaną | |
herbata owocowa | woda z cytryną i miętą | |
Alergeny 1,3,4,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 7 |
Piątek 21.06 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Krupnik z kaszy na kurczaku z | Ciastka zbożowe |
dżem, miód, zacierka na | zieleniną, ryba w panierce, | 1/2 banana |
mleku, 1/2 banana | ziemniaki z koperkiem, buraczki | |
herbata z cytryną | herbata z cytryną | |
Alergeny 1,7 | Alergeny 1,3,4,9 | Alergeny 1 |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: | ||
1. Zboża zawierające gluten. | ||
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | ||
3. Jaja i produkty pochodne. | ||
4. Ryby i produkty pochodne. | ||
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | ||
6. Soja i pochodne. | ||
7. Mleko i produkty pochodne. | ||
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | ||
9. Seler i produkty pochodne. | ||
10. Sezam i produkty pochodne. | ||
11. Dwutlenek siarki. | ||
12. Łubin i pochodne. |
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
SZKOŁA
W roku szkolnym 2023/2024 cena obiadu wynosi 5,50 zł.
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni roboczych w miesiącu x 5,50 zł = kwota do zapłaty zł
np. za 20 dni x 5,50 zł = 110,00 zł
Posiłki dla dzieci uczęszczających do szkoły w roku szkolny 2023/2024
będą wydawane od 6 września 2023 r.
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
W roku szkolnym 2023/2024 cena poszczególnych posiłków wynosi:
- śniadanie – 3,00 zł,
- obiad – 5,50 zł,
- podwieczorek – 2,50 zł
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni żywieniowych x koszt posiłków
Posiłki dla dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego w roku szkolny 2023/2024
będą wydawane od 1 września 2023 r.
WPŁATY ZA ŻYWIENIE DZIECKA
Wpłaty za żywienie dziecka należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca (bezwzględnie należy przestrzegać tego terminu), wyłącznie na konto szkoły:
ING Bank Śląski 46 1050 1227 1000 0023 0093 3534
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH | |
1. Zboża zawierające gluten. | |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | |
3. Jaja i produkty pochodne. | |
4. Ryby i produkty pochodne. | |
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | |
6. Soja i pochodne. | |
7. Mleko i produkty pochodne. | |
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | |
9. Seler i produkty pochodne. | |
10. Sezam i produkty pochodne. | |
11. Dwutlenek siarki. | |
12. Łubin i pochodne. |
Godziny wydawania posiłków
Posiłki wydawane są w godz. 11:30 – 12:55